Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Bandırma 17 Eylül Stadı, 1. Lig'e hazırlanıyor

Bandırma 17 Eylül Stadı, 1. Lig

Yenilenme çalışmaları için 121 bin lira ödenek ayrıldı

Bandırma 17 Eylül Stadı’nı, 1. Türkiye Ligi düzeyine çıkarmak amacıyla yenileme çalışmaları sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bandırma İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, çalışmalar hakkında bilgi verirken, ilk aşamada protokol tribünü, basın ve anons odalarının yenilenerek, pazar günü oynanacak Bandırmaspor-Nazilli Belediyespor maçına yetiştirileceğini açıkladı. Elüstü, protokol tribününün çevresindeki demir parmaklıkların kaldırılarak, tribünün çevresinin duvar ve cam bölümle kapatılıp, koltuk sayısının 150’ye çıkarılacağını belirtirken, şunları söyledi:
“Ayrıca Futbol Federasyonu’nun istediği basın odaları 30 kişilik olduğundan stadımızdaki basın odasını üç katlı şekilde, bu sayıya ulaştıracağız. Anons odasını sil baştan yaparak, Federasyonun kriterlerine uygun duruma getireceğiz. Ayrıca protokol için üçüncü kapalı alanı da hazırlayacağız. Bu arada, 350 metre uzaklıktaki trafomuzu da stadın yanına taşıdık. Yenilenen elektrik hatlarıyla maçlar sırasında sorun yaşanmaması sağlandı. Stadın doğalgaza geçmesiyle birlikte kötü durumda bulunan kalorifer tesisatı da yenilendi.”
Stadın giriş kapılarının da yenilenip, çevrenin yeniden badana yapılarak kötü görünümden kurtarılacağını vurgulayan Elüstü, şöyle konuştu:
“Konuk takım tribününün iç duvarı da sıvanarak, taşların sökülüp, sahaya atılmasının önüne geçilecek. Tüm duvar üstleri, tel örgülerle çevrilecek. Eski kapalı tribünün çatı onarımı gerçekleştirilerek, saha çevresindeki tel örgüler yenilenecek. Şu anda atıl durumda, kullanılmayan, üst katlardaki 5 oda onarılarak hizmete açılacak.”
Stattaki bu yenilenmelerin, Spor Bakanlığı, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü’nün verdiği 121 bin liralık ödenekle gerçekleştirileceğini açıklayan Hüseyin Elüstü, “Ayrıca, ödeneği çıkarılan Edincik Stadı’nda da ihale aşamasına gelindi. Bu statta da tel örgüler güçlendirilecek, soyunma odaları ve yedek kulübeleri de büyük ölçüde yenilenecek. Edincik Stadı’ndaki bu çalışmaları, Ocak ayında tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false